fbpx

Veel Gestelde Vragen

Voor beginners raden we aan om te starten met 2 lessen. Een dynamische les zoals de Gentle flow gevolgd door een rustigere les zoals de YIN. Geef jezelf en yoga even de kans en tijd om uit te zoeken wat Yoga voor jou kan betekenen.

Het is een misvatting dat je lenig moet zijn om aan yoga te kunnen doen. Je hoeft ook niet te kunnen koken om kooklessen te volgen, toch? Het is aangetoond dat je juist leniger wordt door regelmatig yoga te beoefenen en een soepel lichaam voelt uiteindelijk beter aan. Als je eerder stijf bent, dan is Yoga zelfs ideaal voor jou en des te meer het wat kan betekenen voor jouw lichaam. Ieder lichaam is uiteraard anders. Kijk daarom niet rondom je om te zien wat anderen doen. Yoga is eerder een cultuur en geen sport, laat staan een competitie. Bij Yoga gaat het erom om naar jezelf te kijken, binnenin je.

Er zijn tal van voordelen aan yoga. Het voornaamste is wellicht dat het supergezond is voor je lichaam. Door Yoga te beoefenen kun je de kwaliteit van je leven op een positieve manier sterk beïnvloeden. Je voelt je uiteraard fysiek beter en fitter omdat het fysieke deel van Yoga, namelijk de bewegingen (asanas), je fysieke lichaam zuivert. Dit maakt dat je leniger wordt. Een soepel lichaam voelt natuurlijk veel beter aan. Je zuivert er ook je energiebanen mee waardoor zodat blokkades worden weggewerkt. Daarbij is de ademhaling echter van essentieel belang. Bovendien maakt het je mentaal sterker. Doordat je de focus op je ademhaling gaat leggen, wordt de geest getraind. Hierdoor komt je geest tot rust en kom je uiteindelijk dichter bij jezelf wat een innerlijke rust creëert. Het resultaat zal zijn dat je gelukkiger wordt.

Wij raden aan om voorafgaand aan de les niet te eten of toch zo min mogelijk. Op een nuchtere maag hebben je longen meer plaats om zich uit te zetten waardoor je dieper kunt ademhalen. Hierdoor heb je meer ademhalingsvrijheid, waardoor je je beter en vrijer voelt en ook beter en dieper in de poses kunt gaan.

Lichte kledij is aangeraden. Bij voorkeur iets dat los zit of iets rekbaar waar je comfortabel in kan bewegen. Met een short voor de mannen en een legging voor de dames is zit je gewoonlijk wel goed. Yoga wordt vervolgens steeds op blote voeten beoefend omdat je dan meer grip hebt op je mat en meer contact hebt met de aarde.

Bij fysieke klachten, als je ergens pijn hebt of als je een operatie achter de rug hebt, meld dit dan zeker aan de lesgever voordat de les aanvangt. Poses kunnen steeds aangepast worden aan jouw lichaam. Yoga is er voor iedereen!!

Ja, yoga doe je op je eigen niveau. Het is geen competitie. Yoga is naar binnen kijken. IN jezelf kijken. Dus doe het gewoon op jouw tempo en doe wat goed voelt voor je.
Bij yoga gaat het om de ervaring, niet om de prestatie.

Indien mogelijk, probeer dan minstens 2 keer per week naar een les te komen. Hoe vaker je aan yoga doet, hoe groter het effect is.

woensdag, 17 juli 2019