fbpx

About

Leen Vancouillie

Ik heb yoga al op jonge leeftijd leren kennen. Bij wijze van try-out, volgde ik een yogales maar ik vond het telkens maar niets. Er zat namelijk geen tempo in, het was te saai, te rustig,… althans zo ervaarde ik het toen. Ik was veel te ongeduldig. Toch was er iets dat me aantrok want regelmatig probeerde ik het opnieuw en opnieuw. Telkens een andere yogastijl of bij een andere docent. Tot ik er een plotseling een heel ander gevoel begon bij te krijgen. De les voelde veel dynamischer aan en ik geraakte in een actieve, doch ontspannen flow. De focus werd namelijk meer gelegd op de ademhaling waardoor ik vanzelf rustiger werd.

Ik maakte mijn droomreis naar Bali en vanaf dat moment was ik volledig in de ban van yoga. Ik trad hierbij volledig buiten mijn comfortzone. Helemaal alleen in een land zo ver van hier. Het heeft me echter wel geleerd dat het juist buiten die comfortzone is dat de magie gebeurt. Hierdoor groei je als mens en wordt je sterker van binnen.

In Ubud werd ik volledig ondergedompeld in de wereld van Yoga. Omringd door gelukkige en positieve persoonlijkheden en gelijkgestemde zielen, voelde ik me helemaal thuis. Het was een heerlijk gevoel. Ik was gelukkig en dit gevoel nam ik mee naar huis door me dagelijks meer en meer te verdiepen in de filosofie van Yoga. Vanaf dan wist ik het: dit is wat ik wil doen met mijn verdere leven. Wat ik ervaren heb door yoga te beoefenen wil ik met anderen delen: het vinden van de innerlijke rust.

Door deze innerlijke rust, bekijk ik alles veel positiever en bewuster. Dankbaar voor de kleinste dingen in het leven. Ik heb leren dingen aanvaarden en bovenal heb ik mezelf leren aanvaarden zoals ik ben. Dat geeft mij het ultieme geluk. Tevreden en gelukkig zijn met jezelf. Yoga is voor mij een levenswijze geworden en betekent nu veel meer dan bewegingsoefeningen uitvoeren op een mat. Ik ben heel dankbaar dat ik yoga heb ontdekt.

Mijn leraren-certificaat 200hr Ashtanga Vinyasa Inversion Based behaalde ik in Bali bij Radhika Yoga. Mijn 300hr voldeed ik in California bij Janet Stone. Daarnaast volgde ik verschillende workshops bij verschillende docenten en tot op heden blijf ik nieuwe workshops en bijscholingen doen. Een aantal prominente namen hierbij zijn Adell Bridges, Kerri Verna, …

woensdag, 17 juli 2019