fbpx

Yoga

Yoga is een zeer ruim begrip. Vaak denkt men dat het louter gaat om het aannemen van een aantal houdingen op een mat al dan of niet in kleermakerszit met de ogen gesloten. Yoga is echter veel meer dan dat. Online zijn er ontelbare definities te vinden van wat het eigenlijk inhoudt. Het is een levenswijze, een bepaalde visie aanhouden op het leven.

Velen denken dat Yoga maar een zweverig gedoe is! Laat dat nu net de verkeerde insteek zijn, want Yoga is in essentie heel bewust en nuchter door het leven gaan. Alles heel bewust meemaken, voelen en aarden. Het pad van Yoga leidt je naar een harmonieus en vreugdevol leven. Het achtvoudig pad (astanga = 8 limbs) die je helpt door handige tools en inzichten te geven zodat je bijvoorbeeld geen slaaf meer bent van likes & dislikes. Een tool zoals een scherp mes of een machete, die je helpt om de weg te klaren dat op je pad ligt.

De lessen die hier worden gegeven zijn vaak dynamisch van aard waarin houdingen in een flow aangenomen worden en waarbij de ademhaling centraal staat. Hierdoor train je je geest om dusdanig een ontspannende en meditatieve toestand te bekomen. Uiteindelijk ervaar je innerlijke rust.

Wil je je sterker voelen, leniger, gelukkiger? Ben je op zoek naar innerlijke rust? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom zeker eens een proefles volgen.

woensdag, 17 juli 2019